replica watches hermes replica for women rolex replica replica hermes outlet replica rolex for men Hermes replica omega replica for men replica watches replica rolex
БСУ на тезгяха ... за 25 млн евро

Виц на деня
Виж всички вицове


Ползвате ли Интернет за електронни разплащания?
Да, и то често
Да, ако ми се налага
Не, нямам доверие
Категорично не
Не съм запознат(а)
виж резултатите


News letter


Контакти

Информация за контакти
ул. Хр. Ботев 101
тел. 056/83 10 00
факс 056/80 17 33

 

Tелефон за реклама:
056/ 83 10 00

office@factor-bs.com
reklama@factor-bs.comTyxo.bg counter
Tyxo.bg counter
БСУ на тезгяха ... за 25 млн евро
08.10.2010
Братя Диневи предлагат сградата на Петя Славова, тя им отказва сделката

Братя Диневи обмислят продажбата на една от най-екзотичните си бизнес-придобивки – Бургаския свободен университет, от който притежават мажоритарен дял, разгласи столично издание.

„Шоу” дори цитира сумата за евентуалната сделка, според представите на бизнесмените от Свети Влас. Двамата крупни играчи в строителството и туризма били готови да се разделят с университета срещу 25 милиона евро, платени веднага след подписването на договора. Те не били доволни от финансовите резултати на учебното заведение през последните две години и му търсели упорито купувач.

От 2008 година броят на студентите в Бургаския свободен университет е намалял драстично – със 70 процента. Намалели рязко и приходите. Братята трябвало да вадят от джоба си пари, за да покриват разходите в тази криза. За това решили да продават. След като Петя Славова се отказва да строи делфинариум в стария град на Несебър, Диневи вероятно са предположили, че тя ще насочи интересите си към друг вид „развлечение”.

На този етап обаче те удрят на камък. Считана за най-богатата бизнесдама на България отказала да плаща такава сума за частно учебно заведение, въпреки че сградата му се намира на едно от най-добрите места до центъра на града. Коментарите за оттеглянето на Славова от сделките се свързват с това, че тя подготвяла изнасянето си от България.

Интерес към сградата, придобита за нуждите на частния Бургаски свободен университет, нямало и от други бизнесмени в страната. Никой не искал да затваря толкова голяма сума пари, при положение, че възвращаемостта е нещо съмнително и по-скоро неизвестно.

Колкото до образованието в БСУ, публична тайна е, че не достига научен потенциал. Въпреки титлите на някои от собствениците му, университетът не създава собствени научни кадри и не привлича за постоянно такива, тук идват само „прелетни птици”. Това поставя под въпрос както създаването на катедри, за които се искат по 10 хабилитирани лица с висок научен потенциал, така и бъдещата акредитация на университета като цяло.

В Мрежата и блоговете вече се появиха коментари, че образованието в България е в ръцете на най-големите мутри, които така оправдават парите си и се сдобиват с обществен престиж. Не се отделят средства за заплати на преподавателите и за тяхната квалификация, за стимулиране на студентите, за безплатни учебници и други помагала. „Защото тези хора не са свикнали да влагат парите си в нещо, от което няма да има печалба. Затова от година на година децата ни стават все по-глупави, а учителите – все по-луди”, коментира известен блогър.

Истината обаче е, че акционерите на БСУ отдавна имат намерение да превърнат сградата на университета в Бизнесцентър. И това най-вероятно ще стане, когато изтече и срокът на поредната акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация при Министерския съвет – 4 май 2012 година.

В началото на своето създаване университетът имаше за собственици групировката „Мултигруп”. Интересно е, че на този етап, според информационната система ДАКСИ, в юридическото пространство съществуват Бургаски свободен университет като висше учебно заведение, без собствен капитал, в което като собственици са вписани още няколко бургаски частни фирми – „Бургаска борса”, „БСУ”, „Център за информация и търговия”, „Частна професионална гимназия по икономика-Бургас”, и фирмата „БСУ” ЕАД с управители Петко Чобанов, Васил Янков и Георги Димов. „БСУ” ЕАД, е с 20, 5 млн лева депозиран капитал и 20 500 броя поименни акции.
 
През февруари тази година беше сменена управленската структура на университета. По предложение на Настоятелството, чийто председател бе и си остава и до момента, проф. Петко Чобанов, е избран нов Академичен съвет, а ректорът Петко Чобанов е обявен за... президент на БСУ. Като такъв той отговаря за цялостната дейност на учебното заведение и за стратегията на неговото развитие.

Президентът председателства Настоятелството и пряко ръководи административната, стопанската и финансовата дейност. Не случайно в университетските среди наричат Петко Чобанов „императорът”.  
Президентът на БСУ се подпомага от Ректора на университета, който пък отговаря за академичната дейност – учебна и научноизследователска. По предложение отново на проф. д-р Петко Чобанов за ректор е избран... съдружникът му проф. д-р Васил Янков.

Предистория

През 2002 година по предложение на екскмета Йоан Костадинов бургаските общински съветници гласуваха сградата, проектирана за нуждите на 112 – годишната тогава бургаска регионална библиотека „Пейо Яворов” да бъде продадена. Законовото условие за търг бе спазено, но изискването кандидатите да са действащи висши учебни заведения стесни кръгът. Така частният университет придобива мястото и сградата за дострояване и доживотно ползване срещу... 1,7 млн лева.

Тази сума трябваше да запуши пробойните, предизвикани от грешното управление на общинската администрация. Те така и не постъпиха в бюджета в очакваното време. Или мотивът “закърпване на бюджет`2001” не е бил водещият, доказват събитията.

В същото време книжното богатство на Бургас се похабява от наводнения, влага и мухъл в неподходящи хранилища, пръснати в различни части на града.
Още тогава бяха изказани мнения, че придобитото за нищожната сума място за сграда на университета ще бъде превърнато след време в модерен частен Бизнесцентър.

„Ако намеренията още тогава не са били такива, акционерите биха инвестирали в терен с възможности за допълнително изграждане на общежития, спортни площадки, паркови пространства и всичко необходимо за развитието на едно съвременно висше учебно заведение”, са част от мотивите за подобни твърдения.

Снимка: Проф. Васил Янков /вляво/ пое ректорския пост от проф. Петко Чобанов, който бе обявен за пръв президент на Бургаския свободен университет. Чобанов обясни, че ... такава била американската система.


Автор: Фактор
Прочетена: 4413
Коментар на: Vuzpitanika na BFU 08.10.2010г. 20:18:26
Nad grafata pishe komentar, takuv oba4e ne si zaslujava. Pluete moqt universitet, tova moje da e hrana za dolupisheshtite sled men, no men men me boli kato 4eta tezi redove, zashtot gospod mi e svidetel tezi ot sofiifksiq ne sa po-dostoini ot men. A kakvi spomeni imam ot tam i kakvo nau4ih - shte nau4ish, ako iskash da nau4ish. Taka 4e decata ni stavali vse po-glupavi, a u4itelite vse po-ludi, ami v narod, koito nqma motivaciq za nishto, osven da plue, no i da bezdeistva kogato go kradat, kakvo da se o4akva - bulgarski mantalitet. Prashtaite si decata v skandinavskite universiteti - i kakvo? Bulgarina si e bulgarin. Obi4am BFU i tova, koeto mi dade - Bog da go pazi.
Коментар на: Val 08.10.2010г. 21:28:58
Няма ли най-сетне да се случват и пишат добри практики в нещастната ни страна и обруления ни град. Отново удари под кръста. Този път с БСУ. Вярвам в доброто и братя Диневи са длъжни да го доказват непрестанно. Дано не си останем само със спомена за големите благодетели братя Георгиеви, издигнали СУ и скромния, но голям бургазлия-Александър Георгиев-Коджакафалията. И все пак, не всичко е пари!
Коментар на: BFU? 08.10.2010г. 22:22:39
Възпитаника - какво е това BFU, което си завършил?
Коментар на: student 08.10.2010г. 22:25:07
Аз не виждам тук някой да е плюл университета, а тези, които не се грижат за развитие на образованието. Като продадат сградата, къде да отидат да учат децата ни, бе, умнико, който дори не знаеш какво си завършил!
Коментар на: Vuzpitanika na BFU 09.10.2010г. 12:05:01
Burgas Free University. Бургаски Свободен Университет. Уебсайтът поддържа и версия на английски а самият той е www.bfu.bg Досто добре знам кой ВУЗ съм завършил - преди дребнави коментари първо се мисли. Аз защитавам академичността помещаваща се в сградата на БСУ, не усещаш ли - пука ми за университета и студентите не за бизнеса и се надявам никой да не продава хубавата ни сграда.
Коментар на: Бургазлия кореняк 09.10.2010г. 12:06:08
Жалко, че статията не обръща внимание на това което се учи в този мним университет и кои са преподавателиет в него. Нароиха се 54 университета в нашата бедна и малка държава.Какво направи БСУ за да подготви преподавателските си кадри -асистенти, доценти,професори. В БСУ идваха само прелетни птички, които даваха изпитите на студентите защото си плащаха.Това е едно измислено учебно заведение създадено с цел да се обогатят шепа хора.Защо не купиха накрая на града място и да построят истински университет с учебни корпуси,спортни площадки,студентски общежития,както е навред в цивилизования свят, а лишиха Бургас от една културна сграда-Библиотека. С какво заслужи Чобанов титлата професор? Мили ми възпитанико на BSU такива като тебе които не знаят да пишат на български завършваха този университет.А тези които го построиха не им пука къде ще учи младежта. За тях са важни само печалбите, а те намаляли дрястично. Когато напълно секнат,сградата ще се продаде. Братя Диневи не са братя Евлогий и Христо Георгиеви, построили и дарили сграда на Софийския университет за вечни времена на българското общество.Просто умните бургазлии прозряха още преди 10 години защо се купува това място и какво ще стане с него-Бизнес център или хотелски комплекс.
Коментар на: Vuzpitanika na BFU 09.10.2010г. 12:32:26
До Бургазлия кореняк: пиша на български по-добре от теб. На мен никой не ми е давал изпити - сам съм си ги взимал. Ти кой си, че да плюеш студентите? Аз не пиша за бизнеса, а само за нас студентите, не ми пука на кой е университета - а за студентите. Кореняк, можеш ли да отречеш, че от БСУ са излезли умни хора и добри специалисти? Мисля, че не можеш. Навсякъде има ставащи и неставащи, дори в най-добрите училища. Не ми прави квалификации - не ме познаваш, нямаш това право. Както казах лесно е да се плюе, а ти признавам го правиш добре. За съжаление сега всички ще започнат да плюят, но както се казва всеки прави това е което е най-добър. "Още преди 10 години се знаеше", ами, преди 10 години нямаше нито една голяма верига магазини в града - нито Карфур, нито Метро, нито Кауфланд, нито бизнес центрове - още дори Пиргос го нямаше. А мястото за библиотека мизерстваше - беше свърталище на клошари и наркомани, оградено с метална ограда, гнусно място в центъра на града. БСУ винаги е имал силни критици, но закона винаги го е спирал. Когато университетът искаше да кани практици доказали се в своите сфери, се оказа че по закон трябва да имаш научна титла, за да преподаваш. Но защо ли реагирам толкова емоционално, може би защото съм привърженик на Бургаски Свободен Университет, а той е в страна от ЕС, където английският е един от официалните езици - БСУ или BFU - едно и също е. Кореняк много поздрави, а за това, че в днешни дни няма безкористи благодетели ще се съглася.
Коментар на: Йода 09.10.2010г. 12:45:49
Да нападаш студентите, заради управляващите е малко глупаво.
Коментар на: Bianka 09.10.2010г. 14:25:19
Искам отговор на един въпрос- докога ще продължават нападките срещу БСУ?Докота ще бъде трън в очите на бургазлии? Кога всички, коита "милеят" да този град ще разберат, че Университета е едно от лицата на града. Само, че бургазлията не може да преглътне, че в неговия град има нещо хубаво, нещо което носи авторитет и престиж!И моля , нека хора, които изобщо нямат идея от висше образование да не се упражняват да правят изречения за това какви са преподавателите и студентите в БСУ! Накрая ще кажа на всички т.нар. журналисти, които пишат подобни глупости, че всяка година на 23 май идват на коктейл, организиран от БСУ за културната общественост в града и поздравяват и Президента и Ректора.Може би затова статията не е подписана, за да има покана и догодина!!!През 2011г. БСУ става на 20 години и ще докажем, че ще ни има поне още 5 пъти по толкова като Университет, а не като нещо друго!Пожелавам на всички студенти, преподаватели и служители на БСУ ползотворен труд и успешна учебва година!
Коментар на: Анализатор 09.10.2010г. 15:03:27
Така, статията, според мен, не е подписана защото е пиперлива. Но и според мен това са градски легенди. Вижте как е изградена на базата на добре познати слухове. Сега ще ви дам и елементите на клюката. Братя Диневи са известни с това, че продават някои от своите хотели за офиси, това е тяхна практика. Друго скандала с делфинариума на Петя Славова, ами да - в статията е намесена и тя. трето БСУ нямал студенти в последните няколко години, ами как да има вижте статистиката за раждаемостта от 90-та до 94г., децата са малко. университетът не носел доходи - да ама таксите се вдигат по-малко студенти, но с по-високи такси = същия доход. Последно ясно е на кой е университета тази информация не е тайна. офисцентър - хахаха отдавна вървят шеги, че прилича на МОЛ, а отвътре наистиина е като хотел, готин е, а статията е клюка, но звучи наистина интригуващо и накрая все пак си мисля, че не е истина.
Коментар на: Бургазлия кореняк 09.10.2010г. 19:02:25
До всички които мислят,че като са завършили БСУ са велика работа- Само да ми отговорят на въпроса защо университета е регистриран като търговско дружество????Ако не е далавера здраве му кажи. А преди 20 години този университет тръгна да продава вино и етикети.От чии пари Президента и Ректора правят коктейли-от парите на студентите и храни журналистите и културните дейци за да славят университета!А че сградата ще бъде продадена за това спор няма, само купувач да се намери!И не бъдете наивни всеки слух си има опашка.Пък и студенти няма.
Коментар на: Размисъл 09.10.2010г. 19:12:45
Дааааааааа прочетете пак статията внимателно: Второто частно дружество – „БСУ” ЕАД, е с 20, 5 млн лева депозиран капитал и 20 500 броя поименни акции, разпределени между тримата собственици. И това според информационната система ДАКСИ, в юридическото пространство съществуват Бургаски свободен университет като висше учебно заведение, без собствен капитал, в което като собственици са вписани още няколко бургаски частни фирми. Какво им пречи собствениците да си го продат щом стане губещо??900 лв е таксата за един семестър, по евтино ще излезе на студентите ако запишат в Софиюския Университет,че и по престижно е.
Коментар на: бургазлия 09.10.2010г. 19:19:33
Кореняк, за теб има само една гласна в българския език, която заслужаваш и тя е "УУУ" :)
Коментар на: :) 09.10.2010г. 19:20:34
Бъдете сигурни, че тези, които са писали статията, не са ходили на коктейлите в БСУ!!!
Коментар на: до всички 09.10.2010г. 19:25:27
Аз не разбирам защо студентите се засягат. Не ги нападайте. Тази статия е написана с грижа за тях и с грижа за Бургас и бургазлии. Дори и да се продаде сградата и "императорите" да изкярят от това, дано попадне в ръцете на разумен човек и да продължи да се развива БСУ като учебно заведение.
Коментар на: Vuzpitanika na BFU 09.10.2010г. 19:30:14
Браво кореняк велик си ти си голям ум и блестяш гений и стъклената топка ти се подава от джоба - проракуваш - продажба, мед ти капе на сърцето. Кореняк, май и ти си завършил БСУ, ама не искаш да си признаеш нали? Хахаа сигурен съм, че е така. А някога да си бил част от него? Университетът е частен, не държавен това трябва да ти даде отговор. И как така въпросът ти е до всички, които са завършили БСУ - ами питай икономистите бре или правистите - все някой ще ти обясни. Мислите, че образованието струва скъпо, пробвайте колко ще ви струва незнанието.
Коментар на: Vuzpitanika na BFU 09.10.2010г. 19:35:36
Всъщност идеята ми беше друга - просто защитих спомените от студентските години. А какво ще стане с БСУ, надали форумът ще реши това, единствено времето ще покаже дали е истина или лъжа.
Коментар на: бургазлия 09.10.2010г. 19:37:07
Е добре де говорим за сграда, а не за институцията която се помещава в нея - някой прави ли разлика ??????
Коментар на: dean 09.10.2010г. 22:08:13
Офффф, стига с това недоразумение БСУ. Да го закриват по-бързо, че това чудо наречено "университет" е срам за българската академичност! Колко неграмотни мутри излязаха от там вишисти? Е, може и да е имало някое качествено зрънце сред цялата паплач от т.н. студенти там, но само толкова. А ти "vuzpitanika na BFU" не се пали толкова! Всички знаем кой отива в този "университет" - онези, които няма шанс да бъдат приети никъде другаде, всеки, който е решил, че му трябва китап за висше образование и има достатъчно пари да си го купи! Познавам доста твои колеги, но да ти кажа, не бих определила много от тях като "умни хора", а още по-малко като "добри специалисти"! Хайде, поздрави от oще един бургазлия, за щастие обаче "винсаджия"! ;)
Коментар на: Таня 09.10.2010г. 22:33:37
Деяне, уверявам те, че много "неграмотни мутри" излязоха и от УНСС. И от СУ. Пайнерките пък са абонирани за дипломите на УНСС, може би затова пеят безплатно по годишнините. Е, всичко може, ама на коктейлите на БСУ чалга не е пята. Освен това - тук учат и много хора, които вече имат по едно висше образование. Учат и такива, които са преценили, че им е по-изгодно да плащат такса (между другото, най-ниската от всички частни учебни заведения), вместо да блъскат път до София. А за юристите на БСУ няма какво да говорим - шапка им свалям. На някои от тях. PS. И се пише кЕтап. Ама във ВИНС-а едва ли сте наблягали на правописа.
Коментар на: тралала 09.10.2010г. 23:00:16
Вие нещо май превъртяхте.. не видяхте ли че пише: "„Шоу” дори цитира сумата за евентуалната сделка, според представите на бизнесмените от Свети Влас. " Сиреч, твърде е вероятно това да е поредната жълта статия на поредното жълто издание, но дори и да не е така, какво от това - плюенето по някакви форуми най-малко ще ви помогне за каквото и да било - действие му е майката. :)) Относно ученето, като си решил да научиш нещо го научаваш, няма значение къде :)
Коментар на: Помнещ 10.10.2010г. 00:52:21
Въпреки успехите на сцената фолкпевицата Ивана записва да следва едновременно търговски бизнес и посредничество в Свищов и ПРАВО В БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ.Там обаче успява да издържи само един семестър. Истината се чува от жълтите вестници.Там журанлистите снасят новините щото им се плаща добре.Особенно сътрудниците от Бургас които пишат за Шоу
Коментар на: Vuzpitanika na BFU 10.10.2010г. 09:22:57
Dean-е, Таня много хубаво те е поздравила със своя коментар, така че поздрави и от мен :)
Коментар на: Krs 10.10.2010г. 11:55:14
Никой от нас няма да спечели нищо, ако БСУ бъде закрит. Аз се радвам, че в нашия спрял град има университет като Бургаския свободен, въпреки, че и аз не съм завършила там. Хубаво е да спрем да плюем и да се научим да ценим това, което е създадено. Братя Диневи и да си продадат сградата, дано управата на БСУ намери къде да го помещава. Най ми е забавно като чета откровено неграмотни коментари против този университет :) Това, че запетаите голяма част от тук списващите за нищо ги нямат- ОК,но поне виСшистите с кЕтапи от други университети да бъдат по прецизни с правописа...
Коментар на: Lnh 10.10.2010г. 16:26:38
Хе, аз пък се чудя на наивността на коментаторите. Както обечайно става в Бг, вместо да си активират мозъчните клетки, някакви хора започват да се карат. Защото, доколкото разбирам, точно "управата" пуска партенки за братята Диневи, а цели да гушне университета чрез нейната фирма с 25 млн капитал
Коментар на: цитат от "БЛИЦ" 10.10.2010г. 17:19:55
"проф.д-р.пдк.Напов БСУ сега вече може да се превърне в това, което от години се върши в него-МОЛ.Алъш-вериш, забавления и помпозни акции с фойверки.Е, може би няма да го има годишното "насвинване" на бедните бургаски културтрегери, ама ...Иначе, като архитектура е подходяща сградата за целта, а и украсата и също-лъсната чалга култура.Най-важното е да се запази нивото на паричния оборот!"
Коментар на: умен 10.10.2010г. 18:52:16
Когато целта на управата не е образованието, а печалбата - до там се стига.
Коментар на: BBT 11.10.2010г. 09:00:08
Не мисля,че управата ги има тези 25 мил.евро.кеш. Затова съм по уверен,че зад тях стоят големите перачи братята.А от продажбата ще спечелят тези които го построиха на времето.Лъскав офис центърсигурно това е бъдещето на тази сграда. Жалко за младите хора. Те повярваха,че учат в истински ВУЗ. Но това е урока им.
Коментар на: zapoznat 11.10.2010г. 14:17:54
Явно братята са ги подгонили яко, време им беше :)))
Коментар на: Цветанов 11.10.2010г. 18:01:04
Крайно време е някой да погледне сериозно какво става в този университет... Само да се започне и кълбото ще се разплете!
Коментар на: вуза 11.10.2010г. 18:03:54
Само чакайте да видите каква 20-годишнина ще спретнат догодина и колко пари ще изпер
Коментар на: пак цитат от "БЛИЦ" 11.10.2010г. 18:08:31
А какво ще стане с близките до братя Диневи политици, някои от които (така се говори)притежават дялове в т.н. университет? А с невероятно гъвкавия ректор/ректум проф. Чобанов какво ще стане??
Коментар на: Borhes 11.10.2010г. 23:22:04
Те си подготвиха юристи,които няма да ги осъдят!
Коментар на: Петко Чобанов 12.10.2010г. 10:55:39
Това, което пише в статията е лъжа. БСУ не се продава. Братя Диневи нямат и никога не са имали нещо общо със собствеността на БСУ.Никога от своето създаване до днес БСУ не е имал за собственици други частни юридически или физически лица.БСУ е едноличен собственик на капитала на "БСУ" ЕАД. Никакви частни физически лица не са притежавали, не притежават и не могат да притежават негови акции. Твърденията в статията, че то е частна собственост на мен и на други двама членове от ръководството на университета е лъжа, а в контекста на злите намерения, приписвани в статията на тези собственици – откровена клевета.Междувпрочем цялата информация на собствеността на БСУ е публична и може да се прочете от всеки гражданин.
Коментар на: студентка 12.10.2010г. 11:51:12
Цветанов, на този университет отдавна се гледа сериозно –и от МОН и от Националната агенция за оценяване и акредитация, и от НАП и от където се сетиш. В него няма мистерии. Дейността му е публична . Финансовите отчети и структурата на управление са публикувани в регистрите. Ако разбираш от тази материя, виж ги. Къде е мистерията, според теб? Мислиш ли, че ген. секретар на НАТО Яп де Хоп Схефер, Еврокомисарят Джефри ван Орден, Вселенският патриарх, Президентът, Премиерът, министри щяха да го посещават, ако беше обвит в мистерии. Нали се сещаш, че те по-добре от теб знаят къде какво става. Ще се съгласиш ли с мен, че не университетът, а в-к „Фактор” мистериозно прескача втората гледна точка и тиражира лъжи, без да е взел мнението на другата страна. Защо, според теб го прави? Май за пари.....
Коментар на: Ачо 12.10.2010г. 12:23:59
“БСУ отдавна не е кауза, а частна фирма, от която печелят само шепа хора”, твърди преди време на страниците на друго издание бившият вече заместник-кмет на Община-Бургас Тодор Георгиев. И още интересни неща казва Георгиев за това как тогава се въртят парите на студентите и как става кредитирането на частни фирми...
Коментар на: студент 12.10.2010г. 12:37:41
Студентке Мария, Яп де Хоп Схефер, Еврокомисарят Джефри ван Орден, Вселенският патриарх, Президентът, Премиерът, министри според теб не идват ли заради младиет хора, заради студентската общност? Едва ли идват тук от уважение към някоя висшестояща персона
Коментар на: ДАКСИ 12.10.2010г. 22:20:25
И ДАКСИ ли лъже? "Информационната система ДАКСИ, в юридическото пространство съществуват Бургаски свободен университет като висше учебно заведение, без собствен капитал, в което като собственици са вписани още няколко бургаски частни фирми – „Бургаска борса”, „БСУ”, „Център за информация и търговия”, „Частна професионална гимназия по икономика-Бургас”, и фирмата „БСУ” ЕАД – частна фирма на трима от управляващите университета – Петко Чобанов, Васил Янков и Георги Димов.
Коментар на: до Borhes 13.10.2010г. 08:44:18
08
Коментар на: до Borhes 13.10.2010г. 08:45:09
Borhes, не всички юристи мислят така
Коментар на: заинтересован 13.10.2010г. 09:21:25
Хората ненапразно казват, че крушката си има и опашка... Нека Чобанов каже ясно какъв достъп имат братя Диневи до управлението и парите на университета. Нека се видят консултантските фирми, счетоводните къщи и другите свързани по някакъв начин с университета фирми
Коментар на: студентка 13.10.2010г. 09:48:41
Заинтересован, Прочети интервюто на проф. Чобанов в днешните 24 часа и Труд - бургаските издания. Там е написано всичко.
Коментар на: Петко Чобанов 13.10.2010г. 14:04:51
ДАКСИ, не зная дали сте проверили в ДАКСИ дали това е наистина така или цитирате статията. Това, което е написано в нея е лъжа.Не зная каква компетентност имате, но ЕАД означава Еднолично Акционерно Дружество. Няма как то да е собственост на трима. Ако искате да разберете истината - информацията за това дружество е публична и можете да я проверите. И то не от вестниците, а от търговските регистри. Ако не знаете как да я проверите, елате в Университета да ви покажа.Там ще видите, че едноличен собственик на това дружество е Бургаският свободен университет и никакви други юридически или физически лица не са притежавали и не могат да притежават негови акции. Ще видите, също така, че БСУ никога те е имало за собственик други физически или юридически лица, а не само изброените. Ако, обаче, искате да разпространявате клюки за мен и БСУ, формата, която сте избрали е правилна - анонимността Ви позволява да правите това безнаказано.
Коментар на: Петко Чобанов 13.10.2010г. 15:41:39
До Заинтересования. Хората много често говорят и глупости. Вестниците - също. Заинтересованите хора, обаче, правят проверки. Това, за което ме питате - Братя Диневи нямат и никога не са имали нещо общо със собствеността на БСУ, не участват и никога на са участвали в управлението му, не са вложили и 1 лв. за неговата издръжка. Нямат и никота не са имали какъвто и да е достъп доуправлението на парите му.Единствената връзка е, че Динко Динев бе представител на кансорциума от фирми, които изградиха сградата. Строителят на вашия дом не е негов собственик, нали? И не може да го продава. Университетът не е свързан с никакви консултански фирми и счетоводни къщи.Имаме отношения с фирми, от които купуваме всичко необходимо за учебния процес и издръжка на сградата. Няма нищо тайствено. Като на заинтересован ще Ви кажа, че институции като БСУ преминават през задължитен одит. Одиторските доклади са публични и всеки заинтересован може да прочете. Ако не знаете как - елате в университета да Ви покажа. За да се убедите, че братя Диневи нямат нищо общо с управлението на БСУ влезте в сайта на университета - www.bfu.bg. Там публично са показани всички органи на управление.Няма да видите имената им никъде.Ако наистина сте заинтересован и тези въпроси ви измъчват, след като направите тези проверки ще се успокоите. И може би ще се убедите, че журналистите понякога пишат глупости=
Коментар на: студентка 14.10.2010г. 10:21:36
До студента: Колега, според теб, ти, аз и вс.останали студенти къде учим, във виртуалното пространство ли, нали учим в същия този "престъпен" университет, със същите тези преподаватели, за които вестникът пише, че са далавераджии. Какво ти става, не си ли чувал, че посещения от такъв ранг са официални и институционални, съгласувани със съответните правителствени служби на двете страни, които пък координират всичко с университета. По твоята лигика ген. секретар на НАТО трябваше да се види със студентската общност може би на Тройката, или на площада на гарата, или на Флората.И изобщо къде в града има по-европейска и представителна сграда. Или точно за това, типично по бургаски, дайте да очерним всичко, което е направено в този град, пък било то и за студентската общност. Чете ли, че не са завели Ангела Меркел в Русенския университет заради лошата инфраструктура на града. Ето, това заслужава май и Бургас.
Коментар на: студент 14.10.2010г. 10:27:43
Студентке, за разлика от теб, аз съм студент и си плащам таксите, а ти си на заплата в университета
Коментар на: юрист 14.10.2010г. 18:12:09
Спомням си как преди години Чобанов обвиняваше преподавателите на Юридическия факултет, че били юридически неграмотни, защото не бяха съгласни с учредяването на Търговското дружество. Всеки, който не е на неговото мнение е квалифициран като неграмотен или глупак
Коментар на: виж 29.10.2010г. 23:38:01
http://factor-bs.com/news-17279.html Няма да се учудя, ако намерят начин да изтъргуват и сградата на университета
Добави своето мнение в коментарите:

Име:
E-mail:
Коментар:
Въведи кода :